Υπνοθεραπεία

 Σύμφωνα με τους ειδικούς των ολιστικών θεραπειών, η αληθινή- πλήρης- ριζική και μόνιμη- θεραπεία ενός προβλήματος, μπορεί να συντελεστεί μόνον όταν εντοπιστεί η κρίσιμη αρχική εμπειρία που συνδέεται με αυτό. Ουσιαστικά, όταν επέλθει η απελευθέρωση και η αναπλαισίωση των κωδικοποιημένων συναισθηματικών αντιδράσεων που εμπεριέχονται στην κρίσιμη αυτή εμπειρία.

 Ανεξάρτητα από το είδος του προβλήματος, ή των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στην διάρκεια της  υπνοθεραπείας, ο απώτερος στόχος είναι, ο θεραπευόμενος να αναγνωρίσει και να συνειδητοποιήσει βαθιά μέσα του, ότι μπορεί να στηρίζεται απόλυτα στις δικές του δυνάμεις. Αυτή η επίγνωση αφορά σε όλους τους τομείς της ζωής του και πρακτικά μεταφράζεται σε ένα αίσθημα αυτοδυναμίας & ανεξαρτησίας.

Αναδρομή Ζωής

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται από την Σχολή Αυτογνωσίας αφορούν σε καινοτόμες μορφές εναλλακτικών θεραπειών: πρόληψη ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, διαχείριση του άγχους που οδηγεί σε ασθένειες, εξισορρόπηση της ενέργειας, υπνοθεραπεία για άμεση αποκατάσταση του υποσυνειδήτου καθώς και απώλειας βάρους. Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές αλλά, δεν αντικαθιστούν τις θεραπείες των συμβατικών ιατρών & ψυχιάτρων. Η συμβολή τους είναι συμπληρωματική & ενισχυτική καθώς, βελτιώνουν την συνολική απόδοση των κλασικών θεραπειών. 

Από την δεκαετία του  1960 μέχρι σήμερα, ολοένα και μεγαλύτερος  αριθμός  ανθρώπων, διαπιστώνουν ότι οι αναδρομές σε προηγούμενες ζωές έχουν καταλυτικά αποτελέσματα στο παρόν τους. Ο Brian Weiss , καταξιωμένος Αμερικανός ψυχίατρος- απόφοιτος των πανεπιστημίων Columbia και Yale  & διευθυντής του ψυχιατρικού τμήματος του Mount Sinai Medical Center - ήταν  ένας από τους πρωτοπόρους στη χρήση της αναδρομής σε  προηγούμενες ζωές .

Η πρώτη υπεύθυνη επιστημονική αναφορά στο φαινόμενο της αναδρομής σε προηγούμενες ζωές, ήταν το βιβλίο του Kelsey «Πολλές Ζωές, Πολλοί  Δάσκαλοι», το οποίο και άνοιξε το δρόμο σε ένα νέο συναρπαστικό πεδίο έρευνας.  Σήμερα, οι προγεννητικές μνήμες δεν αποτελούν πια ένα μυστηριώδες- ανεξήγητο φαινόμενο αλλά ένα επιστημονικό πεδίο γνώσης και η «προγεννητική ψυχολογία» διδάσκεται σε πανεπιστήμια της Ελλάδας & του εξωτερικού.

Η αναδρομή ζωής αποτελεί ένα χρήσιμο θεραπευτικό μέσο & εφαρμόζεται επιτυχώς, τόσο από την επιστημονική κοινότητα της κλασικής ψυχολογίας, όσο και από την αναπτυσσόμενη κοινότητα της εναλλακτικής θεραπείας.

Συχνές ερωτήσεις:
Για ποιον λόγο γίνεται μια αναδρομή ζωής; Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως πολλές καταγραφές που βρίσκονται στο υποσυνείδητό μας, από αυτήν ή μια προηγούμενη ζωή, είναι υπεύθυνες για πολλά συναισθηματικά προβλήματα/ ανεξήγητες φοβίες /ακόμα και ψυχοσωματικές ενοχλήσεις. Με την αναδρομή μπορούμε να ανακαλύψουμε, να διαχειριστούμε αποτελεσματικά, και να επιλύσουμε τις παραπάνω αιτίες.

Πως επιτυγχάνεται μια αναδρομή ζωής; Με  βαθιά χαλάρωση ή ύπνωση,  μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το α- συνειδητό κομμάτι του νου μας, δηλαδή στην βαθιά κυτταρική μας μνήμη ώστε να δούμε, να νιώσουμε και να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας σε μια άλλη ζωή. Η συναισθηματική ένταση, οι εικόνες και στο σύνολο της η εμπειρία της αναδρομής διαφέρει πολύ για κάθε άτομο. Συνεπώς, η διαδικασία είναι εντελώς προσωπική & δεν μπορεί να προκαθοριστεί.

Ποια ζωή θα δούμε; Αξιοσημείωτο  είναι ότι το άτομο, ανάλογα με το θέμα που ενδιαφέρεται να διαχειριστεί,  οδηγείται υποσυνείδητα, σε εκείνη την ζωή που εμπεριέχει τις εμπειρίες που αφορούν στις συγκεκριμένες προκλήσεις & προβλήματα. Άλλωστε, η αναδρομή αποτελεί τεχνική αυτογνωσίας συνεπώς ο κύριος «θεραπευτής» και «θεραπευόμενος» είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ο ρόλος του Αναδρομέα- Υπνοθεραπευτή,  είναι κυρίως συντονιστικός, υποστηρικτικός και διαφυλάσσει την ασφάλεια & τη χρήση των κατάλληλων τεχνικών όπου χρειάζεται.

Είναι ασφαλής η ύπνωση; Είναι απόλυτα ασφαλής και κατά γενική ομολογία θεραπευτική, εφ όσον  γίνεται από εκπαιδευμένο Κλινικό Υπνοθεραπευτή. Η υπνωτική αναδρομή σε προηγούμενες ζωές, αναπτύχθηκε αρχικά από επιστήμονες και όχι, από διάφορους μεταφυσικούς, μάγους ή μέντιουμ. Οι αναδρομές ζωής δεν έχουν σχέση με τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και επιστημονικές πεποιθήσεις του θεραπευτή ή του θεραπεύομενου.

  Υπνοθεραπεία & Απώλεια Βάρους

  Τα περισσότερα προβλήματα πάχους οφείλονται σε επιδράσεις που έχει δεχτεί το ασυνείδητο. Δηλαδή, σε ψυχολογικούς προγραμματισμούς που εξυπηρετούν κάποιον ασυνείδητο στόχο. Βάση αυτό τον στόχο καθορίζεται αυτόματα ο ρυθμός και οι λειτουργίες του μεταβολισμού, αλλά και οι συνήθειές μας όσον αφορά την κατανάλωση τροφής. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές δίαιτες καταλήγουν σε αποτυχία.

 Η συνειδητή μας αποφασιστικότητα και θέληση μπορεί να υπερισχύσει για μικρό μόνο χρονικό διάστημα. Μπορεί, ίσως αρχικά και με πολλή προσπάθεια, να χάσουμε μερικά κιλά. Δυστυχώς, και με μαθηματική ακρίβεια θα ξαναπάρουμε πίσω τα κιλά που χάσαμε και συνήθως ακόμα περισσότερα.

  Οι ασυνείδητοι προγραμματισμοί υπερισχύουν πάντα της συνειδητής θέλησης και αποφασιστικότητας. Όταν ο ασυνείδητος & ο συνειδητός νους βρίσκονται σε σύγκρουση, ο πρώτος  συνήθως κερδίζει. Αλλαγή δεν μπορεί να γίνει μέσω σύγκρουσης και η δίαιτα είναι αναμφίβολα μια σύγκρουση μεταξύ του τι επιθυμεί ο συνειδητός νους και τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει ο ασυνείδητος νους. Ο μόνος τρόπος αλλαγής είναι να αλλαχθούν αυτοί οι ασυνείδητοι προγραμματισμοί στην ίδια τους τη ρίζα, δηλαδή μέσα στο ίδιο το ασυνείδητο.

 Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ειδικής θεραπευτικής αγωγής ή και αυθόρμητα σε σπάνιες περιπτώσεις μέσω κάποιας ριζικής αλλαγής στις συνθήκες ζωής ενός ατόμου.  Οι θεραπείες του υποσυνειδήτου έχουν σαν στόχο τον εντοπισμό της αρχικής, ή «κρίσιμης» όπως ονομάζεται, συναισθηματικής εμπειρίας που βρίσκεται στη ρίζα των προβλημάτων. 

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται από την Σχολή Αυτογνωσίας αφορούν σε καινοτόμες μορφές εναλλακτικών θεραπειών: πρόληψη ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, διαχείριση του άγχους που οδηγεί σε ασθένειες, εξισορρόπηση της ενέργειας, υπνοθεραπεία για άμεση αποκατάσταση του υποσυνειδήτου καθώς και απώλειας βάρους. Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές αλλά, δεν αντικαθιστούν τις θεραπείες των συμβατικών ιατρών & ψυχιάτρων. Η συμβολή τους είναι συμπληρωματική & ενισχυτική καθώς, βελτιώνουν την συνολική απόδοση των κλασικών θεραπειών.