Αξιολόγηση Ομάδας Σχολών Γονέων 2016-2017

Σε ερωτήσεις που αφορούν στην επιστημονική κατάρτιση της συντονίστριας Άννας Σολωμού, τον σεβασμό, την ενθάρρυνση, την οριοθέτηση, την διαθεσιμότητας και της συνέπειας της, οι γονείς απάντησαν: Μ.Ο Απόλυτα ικανοποιημένοι

Σε ερωτήσεις που αφορούν στην συνολική εμπειρία συμμετοχής τους σε ομάδα γονέων, την ικανοποίηση των προσδοκιών τους και την αλλαγή που βιώνουν σε σχέση με το παιδί/ παιδιά τους, οι γονείς απάντησαν: Μ.Ο Πάρα πολύ ικανοποιημένοι

Θα προτείνατε σε άλλους γονείς να συμμετάσχουν  σε μια Σχολή γονέων? 

  • Βέβαια, είναι σαν να ξεκινάς ένα σχολείο όπου πρώτα γνωρίζεις τον εαυτό σου, κάνεις τα πρώτα βήματα, και επαναπροσδιορίζεις.
  • Οπωσδήποτε, έχω κερδίσει πολλά! Είμαι σίγουρη πως θα έπρεπε να επιδοτείται και να "επιβάλλεται" :)
  • Ναι, θα τους βοηθούσε πολύ στην σχέση τους με τα παιδιά τους (...)

Περισσότερα σχόλια από περασμένες ομάδες

  • Αισθάνομαι πιο χαλαρή, πιο χαρούμενη χωρίς να πρέπει να έχω "κρατήματα" όταν αισθάνομαι έτσι. Με βοήθησε πολύ η αλλαγή στο πρόγραμμα μελέτης, σύμφωνα με την πρόταση της συντονίστριας, είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα.
  • Ηρεμία, διαχείριση άγχους, καλύτερη επικοινωνία, θετικότερες σκέψεις!
  • Περισσότερη κατανόηση του χαρακτήρα και των προβλημάτων μου, λίγη περισσότερη ηρεμία μέσα μου και καλύτερη γνωριμία με την ομάδα.
  • Άρχισα να ανακαλύπτω πράγματα για τον εαυτό μου, να πιστεύω σε αυτόν και να διαχειρίζομαι καλύτερα την σχέση με την κόρη μου.
  • Σταμάτησα να απαιτώ από τους άλλους να με καταλάβουν γιατί άρχισα να μιλάω, να μοιράζομαι εκείνο που με απασχολεί. Δειλά- δειλά βέβαια θέλω να με αποδεχτούν ...αφού έχω αρχίσει να με αποδέχομαι η ίδια.

 

Νέες Ομάδες Σχολών Γονέων 2017-2018

Συνάντηση γνωριμίας- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, 10:30 πμ-12μμ*. Αθήνα 

Στην συγκεκριμένη συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να μοιραστούμε εμπειρίες και να συνεργαστούμε στα πλαίσια μιας ομάδας Σχολών Γονέων. 

Συμμετοχή για γονείς και κηδεμόνες παιδιών από 0 έως 17 ετών. Κρατήσεις/ Επικοινωνία: Κ. 6934606545, Τ. 2114094463, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

**Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε αντίστοιχη συνάντηση απογευματινές ώρες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι κανονικές συναντήσεις των ομάδων (πέραν της γνωριμίας) είναι δεκαπενθήμερες, σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα, και σταθερές μέρες/ ώρες. Η σύνθεση της ομάδας καθώς και η θεματολογία ορίζεται στην 1η συνάντηση με τους γονείς. 

Υπεύθυνη του προγράμματος & συντονίστρια των ομάδων που λειτουργούν στην Σχολή Αυτογνωσίας αλλά και σε ορισμένα δημόσια σχολεία είναι η Άννα Σολωμού- Σύμβουλος Προσωπικής και Οικογενειακής Ανάπτυξης 

 

Δημοσιεύσεις για οικογενειακή ζωή & ανάπτυξη ...περισσότερα

  Τι ακριβώς σημαίνει μεγαλώνω παιδιά με αυτοπεποίθηση (Μέρος I) Άννα Σολωμού

 

 Τι ακριβώς σημαίνει μεγαλώνω παιδιά με αυτοπεποίθηση (Μέρος II), Άννα Σολωμού

 

 Η Προετοιμασία των παιδιών για την άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια, Άννα Σολωμού

 

Δεν υπάρχουν συνταγές ή πρότυπα καλής γονικότητας πόσο μάλλον τέλειες οικογένειες.

Υπάρχει μόνο ο στόχος για  μια λειτουργική και χαρούμενη οικογένεια. Κάθε παιδί, κάθε γονιός και οικογένεια είναι μοναδική τόσο στις ανάγκες τους όσο και στην σύνθεση, την ιδιοσυγκρασία ακόμη και τις αξίες. Και αυτή η μοναδικότητα πρέπει να διαφυλάσσεται, να υποστηρίζεται και να προωθείται. Ένας από τους βασικούς στόχους αυτής της ομάδας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης που νιώθετε στον ρόλο σας και την διαίσθηση σας.

Σήμερα οι γονείς χρειάζονται βοήθεια και στήριξη περισσότερο από ποτέ.

Διότι, γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι.  Η αντίληψη που επικρατούσε παλαιότερα, πως το παιδί είναι ένας άγραφος- λευκός πίνακας (tabula rasa) και πως αποκλειστικά η οικογένεια ευθύνεται για την συμπεριφορά του, σήμερα έχει αποδειχτεί πως δεν ισχύει.  Οι συνομήλικοι, οι άλλοι ενήλικοι, οι κληρονομικές καταβολές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι καθοριστικοί παράγοντες στην διαμόρφωση τους.

Για να επιτευχθεί λοιπόν, η αρμονία και η λειτουργικότητα στην οικογένεια οι γονείς χρειάζεται να μετατοπιστούν από το πλαίσιο υψηλών απαιτήσεων/ ενοχών στο οποίο συχνά κινούνται και να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο που βασίζεται στην κατανόηση του ρόλου τους, στην τεκμηριωμένη πληροφόρηση τους για τα σημαντικά θέματα της παιδικής ηλικίας και εφηβείας, στην αναγνώριση των σύγχρονων παραγόντων που ασκούν επιρροή στην οικογένεια, στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων και φυσικά στην αγάπη!

Οι Σχολές γονέων αποτελούν θεσμό ενημέρωσης, πρόληψης και στήριξης των γονιών από το 1960.

Η Μαρία Χουρδάκη  δημιούργησε την 1η Σχολή Γονέων στην Αθήνα με συμμετοχή περί τους 350 γονείς! Η Ελλάδα το 1962 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση Γονέων.