Νέα Ομάδα Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Έναρξη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 11πμ

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Άννα Σολωμού στο 2114094463, 6934606545. Ο αριθμός διαθέσιμων συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Κάθε ομάδα είναι μοναδική όπως άλλωστε και καθένα από τα μέλη της. Η ύλη, οι στόχοι και συνολικά η πορεία της ομάδας διαμορφώνονται από τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της .

Η ομάδα είναι ζωντανή.  Νιώθει, αφουγκράζεται, προσπαθεί, κινείται και εξελίσσεται. Τα μέλη της διαφορετικά αλλά και όμοια συγχρόνως, συνταξιδιώτες στον δρόμο της προσωπικής τους αλήθειας.

Σε αυτή τη διαδρομή τα μέλη της ομάδας παρατηρούν και αναγνωρίζουν διάφορες πλευρές της προσωπικότητας τους, τις ομοιότητες και της διαφορές τους με τους άλλους, αναδιατυπώνουν στόχους και συνδέονται εκ νέου με την προσωπική τους αλήθεια και δύναμη. Η συστημική προσέγγιση και η ενσυναισθηματική επικοινωνία είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο τα μέλη γνωρίζονται εσωτερικά και αλληλεπιδρούν δημιουργικά. 

Επιτυχίες Αποφοίτων Εργαστηρίων

Συναντήσεις: κάθε δεύτερη Παρασκευή, 11πμ-12:15μμ

Δικαίωμα συμμετοχής: όλοι οι ενήλικες άνω των 25 ετών που επιθυμούν προσωπική εξέλιξη 

Οικονομική υποχρέωση: 30€/ μήνα

Συντονισμός: Άννα Σολωμού

Εκπαιδευμένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων -Παράρτημα της διεθνούς ομοσπονδίας για την εκπαίδευση γονέων (FIEP)

Υπνοθεραπεύτρια

Ειδ/μενη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια

 

Συστημικό Ψυχόδραμα

Αθήνα- Σάββατο: Αναμένεται ημερομηνία για Οκτώβριο 2019

Θεσσαλονίκη- Σάββατο: Αναμένεται ημερομηνία για Οκτώβριο 2019

 Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής θεραπείας η οποία επινοήθηκε από τον Jacob Moreno. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά, ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι' αυτά.

Αυτό που πρέπει να δραματοποιηθεί από τους συμμετέχοντες δεν είναι μόνο η βιωμένη εμπειρία τους αλλά και οι ψυχολογικές εκφάνσεις που τη συνοδεύουν, όπως σκέψεις και συναισθήματα ή τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος.

Το ψυχόδραμα βασίζεται στην αρχή της ενέργειας και της ενότητας. Τα πάντα είναι ενέργεια και όλοι- σε κάποιο επίπεδο- είμαστε ένα. Αλληλεπιδρούμε διαρκώς άλλοτε με προφανή τρόπο κι άλλες φορές μέσα από ασήμαντες φαινομενικά στιγμές και συμπτώσεις.

Στο ψυχόδραμα δίνεται  έμφαση στην έξω λεκτική έκφραση και στο βίωμα των συμμετεχόντων. Όμως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η αξία της φυσική παρουσίας των ατόμων που συχνά από μόνη της συμβάλει δημιουργικά στο συνολικό αποτέλεσμα.

Το σώμα χρησιμοποιείται πρωταρχικά για ενημέρωση. Παρατηρώντας αισθήσεις και κινήσεις που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής και μέσα από την  ενεργή  ροή εσωτερικών διεργασιών… σωματικών αισθήσεων και  συναισθημάτων… παράγεται μια νέα εμπειρία  συγκίνησης που προηγείται της αλλαγής.

Απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να προσεγγίσουν λύσεις σε καθημερινά τους προβλήματα μέσα από μια συστημική θεραπευτική εμπειρία. 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη κα. Χριστιάνα Μήλα στο 2114094463, 6972140184

Συντονισμός: Χριστιάνα Μήλα

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια-Ψυχοθεραπεύτρια,

General Hypnotherapy Standards Council