Άννα Σολωμού

Σύμβουλος Προσωπικής & Οικογενειακής Ανάπτυξης

Συντονίστρια Σχολών Γονέων- Πανελλήνιος σύνδεσμος Σχολών Γονέων,  μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας για την εκπαίδευση γονέων (F.I.E.P)

Εισηγήτρια Σεμιναρίων Εμψύχωσης για Ομάδες Εργασίας – Πιστοποίηση ΟΑΕΔ (αρ.43090)

Υπνοθεραπεύτρια- Πιστοποίηση Vicky Ross Training

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο University of Aberdeen, Σκωτία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με κατεύθυνση την Κοινωνική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Manchester Metropolitan Univesity, Αγγλία. Διετέλεσε εκλεγμένη αντιπρόσωπος των τμημάτων Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων -University of Aberdeen- για τρία συνεχόμενα έτη και συμμετείχε ενεργά στην αντιπροσώπευση φοιτητών που χρειάζονταν ειδική μέριμνα και οικονομική ενίσχυση.

Είναι μετεκπαιδευθείσα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και την Συστημική Ψυχιατρική  από το Εθνικό & Καποδηστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Εργάστηκε σε σημαντικούς οργανισμούς όπως το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε επιχειρήσεις όπως την ΛΟΛΑ ΑΒΕΕ & την Κάπος & ΣΙΑ Ο.Ε. Ξεχώρισε για τη θετική και δημιουργική επιρροή που ασκούσε στις ομάδες προσωπικού και έτσι ακολούθησαν οι πρώτες Ομάδες Εμψύχωσης Προσωπικού- 2006.  

Μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία από το 1996 αρχικά υπό το πρίσμα της κοινωνικής ανάπτυξης και πολιτικής έκφρασης, και  κατόπιν της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Το 2008 ίδρυσε την  Σχολή Αυτογνωσίας μαζί με την κα. Χριστιάνα Μήλα, γράφει για τα περιοδικά Voltamagazine & Flowmagazine και συντονίζει με επιτυχία ομάδες αυτογνωσίας και ομάδες Σχολών Γονέων ιδιωτικά, αλλά και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, παραδίδει ατομικές συνεδρίες προσωπικής και οικογενειακής ανάπτυξης

"Κάθε άνθρωπος εν δυνάμει  είναι ολοκληρωμένος, τέλειος και ευτυχισμένος... αρκεί να κατανοήσει τις πραγματικές του ανάγκες, να αγκαλιάσει την ατελή του φύση και να μάθει να αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα όλων των συναισθημάτων του"  Άννα Σολωμού   

 Διαβάσετε τα άρθρα της κας. Σολωμού