Άννα Σολωμού

Υπνοθεραπεύτρια & Ειδικευόμενη Συστημική- Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Συντονίστρια Σχολών Γονέων- Πανελλήνιος σύνδεσμος Σχολών Γονέων,  μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας για την εκπαίδευση γονέων (F.I.E.P)

Εισηγήτρια Σεμιναρίων Εμψύχωσης για Ομάδες Εργασίας – Πιστοποίηση ΟΑΕΔ (αρ.43090)

Αρχικά σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο University of Aberdeen, Σκωτία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με κατεύθυνση την Κοινωνική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Manchester Metropolitan Univesity, Αγγλία. Διετέλεσε εκλεγμένη αντιπρόσωπος των τμημάτων Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων -University of Aberdeen- για τρία συνεχόμενα έτη και συμμετείχε ενεργά στην αντιπροσώπευση φοιτητών που χρειάζονταν ειδική μέριμνα και οικονομική ενίσχυση.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, την Συστημική Ψυχιατρική  στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, την Υπνοθεραπεία Vicky Ross training και σήμερα, φοιτά στο ΕΣΥΘΕΠΑΣ (Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα) δίπλα στον διακεκριμένο Ψυχίατρο Δρ. Νίκο Παρίτση

Εργάστηκε σε σημαντικούς οργανισμούς όπως το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε επιχειρήσεις όπως την ΛΟΛΑ ΑΒΕΕ & την Κάπος & ΣΙΑ Ο.Ε. Ξεχώρισε για τη θετική και δημιουργική επιρροή που ασκούσε στις ομάδες προσωπικού και έτσι ακολούθησαν οι πρώτες Ομάδες Εμψύχωσης Προσωπικού- 2006.  

Μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία από το 1996 αρχικά υπό το πρίσμα της κοινωνικής ανάπτυξης και πολιτικής έκφρασης, και  κατόπιν της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Το 2008 ίδρυσε την  Σχολή Αυτογνωσίας μαζί με την κα. Χριστιάνα Μήλα, γράφει για τα περιοδικά Voltamagazine & Flowmagazine και συντονίζει με επιτυχία ομάδες αυτογνωσίας και ομάδες Σχολών Γονέων ιδιωτικά, αλλά και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, παραδίδει ατομικές συνεδρίες υπνοθεραπείας, προσωπικής και οικογενειακής ανάπτυξης