Νέα τμήματα Σχολών Γονέων θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο 2019

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Άννα Σολωμού στο 2114094463, 6934606545 ώστε να συμπεριληφθούν στην καταλληλότερη ομάδα*

*βάση ηλικίας παιδιών και προτίμησης πρωινού ή απογευματινού τμήματος

 

Σχολές Γονέων Δωρεάν Συνάντηση Γνωριμίας

Τετάρτη 30/1/19, 10πμ 

 Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρούμε μια έντονη πίεση ακόμη και αμφισβήτηση προς τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας. Οι γονείς - βασικοί συντελεστές δόμησης της προσωπικότητας του αναπτυσσόμενου ατόμου- βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα, απαιτήσεις, "πληροφορίες"  & ακόμη πιο σύνθετους προβληματισμούς.

Η μητέρα, ο πατέρας αλλά και σε πολλές περιπτώσεις οι γιαγιάδες & παππούδες παρακολουθούν σαστισμένοι τις αλλαγές τόσο των παιδιών, των εφήβων, του ρόλου τους όσο και ολόκληρης της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι εν λόγω παράγοντες δημιουργίας του στρες στην οικογένεια μπορούν να μετατραπούν σε:

  • θετικό κίνητρο για διαφοροποίηση,
  • σωστή προετοιμασία όλης της οικογένειας για τις επικείμενες αλλαγές,
  • σε αλληλεγγύη και μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ των μελών της οικογένειας,
  • και εν τέλει, σε ξεκάθαρα και δυνατά γονεϊκά πρότυπα.

Οι Σχολές Γονέων αποτελούν αφετηρία και βάση για την σύγχρονη ελληνική οικογένεια.

Λειτουργούν με βάση τις ανάγκες τις εκάστοτε ομάδας και συνδυάζουν ιδανικά την επιστημονική γνώση της παιδικής ανάπτυξης με την ανθρώπινη επαφή & προσέγγιση που χρειάζεται ο θεσμός της οικογένειας.
Οι Σχολές Γονέων οι οποίες θα λειτουργήσουν στην Σχολή Αυτογνωσίας αλλά και σε συνεργασία με Δήμους & κοινότητες βασίζονται στο εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη (από το 1962).

Συμμετέχοντες Σχολών Γονέων γράφουν

Υπεύθυνη Προγράμματος: Άννα Σολωμού

Υπνοθεραπεύτρια- Ειδ. Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια,

Εκπαιδευμένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιος Σύλλογος Σχολών Γονέων-μέλος της F.I.E.P(Διεθνής Ομοσπονδίας Εκπαίδευση Γονέων.